Däckbyte!

Då däcken slits något snett i fram har vi tagit hjälp av en lokal verkstad i Sidi Ifni att skifta mellan fram och bak. Killen som kom till campingen för att hjälpa till såg ut att vara i spädaste laget, men däcken blev bytta galant! Och priset var helt OK: 160kr. (Och en FMV4X4-tshirt så klart!)

 

Lite service…

Efter resa från Agadir till Marrakech och sedan vidare har vi hamnat i Zagora. Morgan passar på att serva lastbilen eftersom den börjat tappa lite ork. Visst ärdet bra med billig diesel, men ibland kan man fundera på kvalitén…

Man kan alltid förena nytta med nöje!

Tillsammans i Marocko!

Sedan en vecka tillbaka är familjen återförenad i Marocko!

Vi startade i Agadir och har sedan tagit oss via Essaouira till Marrakech och den stora marknaden. Idag kör vi söderut för att försöka få testa bilen i lite öken!

Norra Fågelås IF – Bakau

Norra Fågelås IF har donerat en hel uppsättning matchställ till vår resa! Dessa har hamnat hos vår vän Mousa (längst bak till vänster) som är en eldsjäl för fotboll och ungdomar i Bakau. Mousa och hans lag är helt utan inkomster och spons, och bidraget var mycket väl mottaget!

Första match i egna dräkter blir i veckan som kommer! (Förhoppningsvis med svensk publik!)

Skola

I Gambia är skolan avgiftsbelagd, och många familjer har inte råd att skicka sina barn till skolan. I Bakau finns en ideell skola för dessa barn, vars enda inkomster och donationer kommer från turister. Skolan är ett litet plåtskjul och rymmer 75 elever.

Johan och Morgan har lämnat över pennor och annat material som samlats in i Sverige för att stödja verksamheten.

Crocodile Pool

I Bakau utmed Gambias Atlantkust finns en av Gambias få turistattraktioner: Crocodile Pool med krokodilen Charlie. Här finns också mycket stora/gamla elefantträd.